Čiker MTB Maraton 2019

Čiker MTB maraton 2019" će startovati u nedelju 23.06.2019. godine. Maraton traje 10 dana i neće imati takmičarski karakter. Start maratona će biti iz Kraljeva, a cilj će biti u Tivtu, na obali Jadranskog mora. Na svojoj trasi maraton ce proći preko mnogih planina u Srbiji i Crnoj Gori od kojih su najpoznatije: Čemerno, Golija, Jadovnik, Kovren, Bjelasica, Kučke planine, Lovćen, prolazeći pri tom kroz: Rašku, Novi Pazar, Sjenicu, Prijepolje, Pavino Polje, Berane, Kolašin, Podgoricu, Cetinje i Tivat. Maraton će se, u najvećem delu, kretati makadamskim, šumskim i planinskim putevima, obilazeći pri tome turističke destinacije u dve države. Povratak u Kraljevo će biti organizovan 02.07.2019. godine.

Plan organizacije maratona po danima obuhvata:

*** 22.06.2019. godine je predviđeno okupljanje učesnika maratona u Kraljevu. Obezbeđen je prostor za besplatno postavljanje šatora, kao i mogućnost noćenja u objektima. U popodnevnim časovima, u centru Kraljeva, na gradskom trgu, će se održati promocija maratona i Mini-sajam turizma. U večernjim časovima će se, u zgradi opštinske uprave, održati prigodan koktel za sve učesnike, predstavnike turističkih organizacija i goste.
*** 23.06.2019. Start maratona će biti u 8h. Učesnici će voziti obodom planine Stolovi do Bogutovca, a zatim usledi uspon preko sela Stanca i Tolišnica do prevoja na planini Čemerno, na oko 1500mnm, odakle će se spustiti u Studenicu, gde će biti prvo noćenje za učesnike.
*** 24.06.2019. godine trasa maratona se, iz Studenice, preko visoravni Rudno i dela planine Golija, spušta u Rašku, gde će se maratonci odmoriti uz dužu pauzu za užinu. Iz Raške trasa starim putem vodi do Novog Pazara, gde će se i završiti drugi dan maratona.
*** 25.06.2019. godine maraton će, od Novog Pazara, preko Pešterske visoravni, odnosno preko mesta: Glogovik, Rasno i Krnja Jela, maratonce dovesti do Sjenice, gde ce učesnici zanoćiti treću noć.
*** 26.06.2019. godine trasa maratona će se kretati preko Aljinovica i Miloševog Dola i popeće maratonce na Jadovnik, planinu sa koje se pruža prelep pogled na planine Zlatar, Jabuku, Kamenu Goru, Goliju i Peštersku visoravan. Sa Jadovnika se trasa spušta do Manastira Mileševa, u čijim konacima će maratonci zanoćiti četvrtu noć.
*** 27.06.2019. godine, trasa maratona prvo prolazi kroz Prijepolje, gde će se, na platou ispred Doma kulture, napraviti duža pauza, koja će ujedno biti i svojevrsna promocija ove manifestacije. Iz Prijepolja trasa se, preko sela Hrta penje ka granici sa Crnom Gorom, u koju će maratonci ući van graničnog prelaza. Nakon prelaska granice trasa se spušta u Pavino Polje, krajnje destinacije petog dana maratona.
*** 28.06.2019. godine, šestog dana maratona, trasa se iz Pavinog Polja spušta do reke Lim, zatim uzvodno pored Lima vodi do Berana, u kojoj je planirana duža pauza za užinu i odmor. Od Berana trasa se preko Lubnica i Jelovice penje na Bjelasicu, odakle se spušta do Kolašina u kojoj će maratonci prenoćiti šestu noć.
*** 29.06.2019. trasa maratona se, preko Mateševa i Veruše, penje do Bukumirskog jezera, da bi se preko Kučkih planina spustila do Podgorice, krajnje destinacije sedmog dana.
*** 30.06.2019. maratonci će iz Podgorice krenuti put Skadarskog jezera. Proći će kroz Rijeku Crnojevica, pa starim putem do Cetinja, gde je planirana duža pauza za odmor i užinu. Od Cetinja se trasa pruža preko Njeguša, pa niz ��kotorske strane�� do Trojica i cilja maratona tj. Tivta.
*** 01.07.2019. maratonci imaju dan odmora, u toku kojeg mogu da uživaju u plažama tivatskog zaliva, voze svoj bicikl ili provedu vreme na neki drugi način. U večernjim časovima, za sve učesnike i goste, biće organizovan završni koktel.
*** 02.07.2019. za učesnike maratona, koji to žele, i koji su se za to prijavili, biće organizovan povratak do Kraljeva, kao i prevoz njihovih bicikala i opreme. Dolazak u Kraljevo se očekuje u večernjim časovima.


Trasa maratona


Here you can take over the track for MTB Čiker marathon (it is susceptible to changes)


UPUTSTVO ZA PRIJAVLJIVANJE ZA SMEŠTAJ (SRB/ENG)


Galerija 2019.

Sponzori Maratona