Čiker MTB Maraton 2013

Ohrabreni uspehom prvog maratona, 2013. godine smo organizovali i drugi, ovog puta kao samostalnu manifestaciju, jer se prethodni projekat odnosio samo na 2012. godinu.

Već tada se naziralo da bi takva manifestacija mogla da postane stalna i da preraste u tradiciju, jer je imala snažan turistički potencijal i ništa sa takvom koncepcijom nije postojalo ranije u regionu.

Učesnici prvog maratona su listom najavili ucešce i u drugom, a glas o tome šta ovakav maraton znači i kako izgleda stigao je i do većeg broja zainteresovanih, pa smo očekivali da će i broj učesnika biti veći, što se i dogodilo.

Trasa je promenjena u odnosu na prvi maraton i nakon starta iz Kraljeva, što je jedina konstanta svakog maratona, vozilo se kroz: Ivanjicu, Novu Varoš, Sjenicu, Prijepolje, Pljevlja, žabljak i Plužine, a konačni cilj je bilo Crkvičko Polje.
Planine koje smo posetili 2013. godine su: Čemerno, Javor, Zlatar, Jadovnik, Jabuka, Ljubišnja, Durmitor i Pivske planine.
Na maratonu je učestvovalo oko 65-oro biciklista, a povećao se i broj učesnika iz drugih zemalja.

Povratak do Kraljeva je organizovan autobuskim prevozom za učesnike, a bicikli su transportovani kamionom, kao i prateća oprema.

Sponzori Maratona

Čiker MTB Maraton