Čiker MTB Maraton 2014

Nastavljajući tek uspostavljenu tradiciju, 2014. godine smo organizovali treći "Čiker MTB maraton", veći po brojnosti od prethodnog, jer je na maratonu učestvovalo oko 90 biciklista.

Putanja je ličila na onu kojom je voženo prethodne godine, ali bilo je i izmena. Od Kraljeva smo vozili kroz: Ivanjicu, Novu Varoš, Sjenicu, Prijepolje, Pljevlja, žabljak i Plužine. A planine koje su nam bile na putu su: Čemerno, Javor, Jadovnik, Jabuka, Ljubišnja, Durmitor i Pivske planine. Različiti putevi koje smo prešli po istim planinama dali su novu draž celom maratonu i mogućnost da se sagleda šira slika, jer je nemoguće samo u jednom prolasku upoznati sve lepote pomenutih planina.

Mnoge stvari naučene na prethodna dva maratona su "utegnute", logistika je postala znatno ozbiljniji zadatak i veliki broj učesnika je celu organizaciju činio složenijom, ali trud da se svi problemi prevaziđu dao je rezultate i taj treći maraton je ukončan uspešno kao i prethodna dva, na opšte zadovoljstvo učesnika i organizatora.

Sponzori Maratona

Wiener Städtische